גירושין>

טיפים למתגרשים

יחסיכם עם בן זוגכם עלו על שרטון, כבר זמן רב שלא טוב לכם בתוך מערכת הנישואין ואתם חשים כי הגיעו מים עד נפש. אתם עומדים לפני אחת ההחלטות המורכבות והחשובות בחייכם. רגע לפני, קחו נשימה עמוקה, הניחו בצד את סערת הרגשות בה אתם בוודאי נתונים, הכינו את הקרקע לגירושין כראוי ונקטו בכמה צעדים הכרחיים: 

פנו לייעוץ משפטי ובדקו את זכויותיכם- בין אם אתם יוזמים את הליכי הגירושין ובין אם נגררתם אליהם ביוזמת בן זוגכם, כצעד ראשון עליכם לפנות לעורך-דין המתמחה בתחום דיני המשפחה לקבלת ייעוץ ראשוני בדבר זכויותיכם וחובותיכם, להבהיר את מצבכם המשפטי ולברר לגבי אסטרטגית הגירושין הנכונה ביותר עבורכם. חשוב לדעת כי רצוי לפנות לייעוץ משפטי גם אם טרם גיבשתם באופן סופי את ההחלטה להתגרש, על מנת שתוכלו לתכנן את צעדיכם מראש ולא להיות מופתעים מצעדי בן זוגכם.
ליצירת קשר לחץ כאן.

 אם הינכם מתלבטים בשאלה האם להתגרש, פנו לייעוץ פסיכולוגי
-
ההחלטה להתגרש הינה צעד גורלי ומורכבת משיקולים רבים וייתכן כי אינכם מגובשים מספיק בנוגע להחלטה זו. אם אינכם משוכנעים האם פניכם לפירוק הקשר ופירוק התא המשפחתי או דווקא לניסיון לשקמו, תוכלו להסתייע בייעוץ פסיכולוגי ע"י גורם מטפל שיסייע לכם להגיע להחלטה הנכונה. לעיתים, הנסיבות מתאימות לייעוץ פסיכולוגי זוגי כאשר בני הזוג מתלבטים ביחד בשאלת גורל הקשר ביניהם. בדרך-כלל, כדאי לפנות לייעוץ פסיכולוגי במקביל לפנייה לייעוץ משפטי ראשוני על-מנת לא לאבד זמן יקר במהלך התלבטותכם ולשמור על זכויותיכם גם בתקופת הביניים. 
ליצירת קשר לחץ כאן.

 השתדלו לסיים את קשר הנישואין בהסכם גירושין
-
כאשר שני בני הזוג מסכימים להתגרש, הדרך הטובה ביותר לסיים את הנישואין היא בחתימה על הסכם גירושין כולל. לעיתים, בני הזוג יכולים להסתפק בעורך דין אחד, שמייצג אותם במשותף לצורך המשא ומתן וניסוח ההסכם. במקרים בהם ישנה מורכבות מסוימת והסכסוך עמוק, מומלץ כי כל אחד מהצדדים יהיה מיוצג בנפרד ע"י עורך דין שינהל את המשא ומתן מטעמו לצורך הגעה להסכם. הדרך ההסכמית היא לרוב הזולה ביותר, הקצרה ביותר וההוגנת ביותר עבור שני בני הזוג בהשוואה להליך משפטי שהוא בדרך-כלל ארוך ומתיש ושההכרעה בו היא בידי שופט או דיין. בנוסף, ההתנהלות לאחר הגירושין, בפרט במקרים בהם לבני הזוג ילדים משותפים, עובדת טוב יותר כאשר סיום הקשר הושתת על הסכמות. חשוב לדעת כי בכל שלב בהליכי הגירושין, ניתן לגבש הסכם גירושין כולל, גם לאחר הגשת תביעות בבית המשפט ו/או בבית הדין ואף לאחר שהתקיימו מספר דיונים בערכאות השיפוטיות. 
ליצירת קשר לחץ כאן.

 אם אתם חוששים כי בן זוגכם עומד להגיש נגדכם תביעה- עשו כל מאמץ להקדים אותו
-
אומנם הגשת תביעה לבית הדין הרבני או לבית המשפט למשפחה מייד עם התעוררות הסכסוך בין בני הזוג עלולה לגרום להחרפת הסכסוך ולזירוז הליך הגירושין שלא לצורך. עם זאת, בשל מרוץ הסמכויות בדיני המשפחה, הימנעות מהגשת תביעות לערכאה שבה תוכלו להשיג את התוצאות הטובות יותר עבורכם, עלולה להעמידם במצב נחות לעומת בן זוגכם שייתכן ויקדים אתכם. התייעצות עם עורך דין מומחה בדיני משפחה תוכל לכוון אתכם כיצד לנהוג לנוכח מרוץ הסמכויות.
ליצירת קשר לחץ כאן.

 אספו מסמכים וראיות לקראת הליך הגירושין
-
גם במהלך חיי הנישואין כדאי תמיד להיות מעודכנים בעניינים הכספיים, ההכנסות וההוצאות של התא המשפחתי שלכם. בגירושין, יש לכך חשיבות מכרעת למיצוי זכויותיכם הכלכליות. זה בדיוק הזמן לאסוף מסמכים כלכליים מכל סוג שהוא: תלושי שכר של בן הזוג, תדפיסים של חשבונות הבנק המשותפים והנפרדים, מניות, דו"חות של זכויות סוציאליות ממקום העבודה של שני בני הזוג: קרנות השתלמות, קופות גמל, קרנות פנסיה, ביטוחי חיים, ביטוחי מנהלים, אופציות וכו', מידע על נכסי מקרקעין: נסח טאבו, הסכמי רכישה, תשלומי משכנתא, מידע על חברה/ עסק בה מחזיק בן זוגכם, תדפיסים לגבי מצב חסכונות, תיקי השקעות ועוד. ייתכן כי אין לכם גישה למסמכים המעידים על מצב הרכוש והכספים הרשומים על שם בן זוגכם. במקרה כזה, יש לפעול בהקדם להשגת המסמכים הללו ובמקרים מסוימים ייתכן כי יש צורך להיעזר בשירותיו של חוקר פרטי.
כמו-כן, אספו קבלות של תשלומים בגין הוצאות הבית וההוצאות בגין הילדים מכל סוג שהוא.
צלמו את כל המסמכים הללו, החזירו אותם למקומם ושמרו את ההעתקים ברשותכם.
בנוסף, אספו ראיות על בגידה, על אלימות פיזית ונפשית ועל כל דבר שעשוי לתמוך בטענותיכם בפני ערכאות משפטיות או במסגרת משא ומתן.
ליצירת קשר לחץ כאן.

 הקפידו להיות עם היד על הדופק בנוגע לחשבון הבנק המשותף ולהוצאות בכרטיסי אשראי
-
בדקו באופן שוטף את יתרת חשבון הבנק המשותף שלכם ושל בן זוגכם ואת ההוצאות העתידיות בכרטיסי אשראי. אל תאפשרו בתקופה זו את הגדלת יתרת החובה בחשבון המשותף מאחר שבסופו של הליך, החוב יחולק בין שניכם. במידה והינכם שמים לב להוצאות חריגות של בן הזוג בחשבון המשותף או בכרטיסי האשראי, באפשרותכם לפנות לבנק ולתת הוראה חד צדדית כי כל פעולה בחשבון תתבצע בחתימת שני בני הזוג בלבד. כך תימנעו את הגדלת החוב המשותף. 
ליצירת קשר לחץ כאן.

 אל תפנו לערכאות המשפטיות ללא עורך דין
-
אל תנסו לנהל את הליכי הגירושין בבית הדין הרבני ובבית המשפט לענייני משפחה בעצמכם ומבלי ששכרתם את שירותיו של עורך דין מומחה בתחום. ההליך מורכב מבחינה משפטית, דורש בקיאות בדיני המשפחה שבוודאי אין לכם, ואם תייצגו את עצמכם, אתם עלולים לעשות טעויות הרות גורל בנושאים הנוגעים בנפשכם.
ליצירת קשר לחץ כאן.

 שמרו על חשאיות
-
על מנת לשמור על אפקט ההפתעה מול בן הזוג, רצוי לא לשתף חברים ומכרים בכוונתכם להתגרש ולנקוט הליכים טרם הפנייה לייעוץ משפטי, מחשש שהשמועה תגיע בדרך כלשהי לבן הזוג. גם כאשר כבר התחלתם בתכנון הליכי הגירושין, לפחות עד הגשת התביעות, חשוב ביותר לשמור על חשאיות ועל "פרופיל נמוך" מול בן הזוג: אל תעוררו את נושא הגירושין ואת העובדה שהתייעצתם עם עורך דין בשיחות ביניכם, שמרו את העתקי המסמכים הכלכליים והאחרים שאספתם במקום שבן הזוג לא יוכל להשיגם. שימו לב שייתכן שבן זוגכם מקליט אתכם באמצעות מכשיר הקלטה על גופו, מקליט את שיחות הטלפון שלכם על-מנת לאסוף ראיות עתידיות ועל כן ככלל, רצוי להימנע ממסירת אינפורמציה לגבי פרטי ההליך המשפטי. היזהרו מלהודות בשיחות שאתם מנהלים בבגידה, מלמסור פרטים על רכושכם ורמת השתכרותכם וכדומה.
ליצירת קשר לחץ כאן.

 כל מקרה לגופו: אל תפעלו על-פי עצות שאינן מקצועיות
-
יש נטייה טבעית לכל מי שחווה גירושין בעצמו או בקרב סביבתו לייעץ ולספק מידע בנושא כאילו היה מומחה בתחום. חשוב לזכור כי לכל תא משפחתי נתונים עובדתיים ונסיבות אחרים ועל כן עצות של קרובים ומכרים בנוגע לגירושין בדרך-כלל אינן מתאימות למקרה שלכם, אינן מדויקות, הן עלולות לגרום ללחץ מיותר ואף לנזק בתכנון הליך הגירושין. כך למשל, קיימת דעה גורפת בציבור כי לנשים עדיף להגיש תביעות בבית המשפט לענייני משפחה ולגברים עדיף לתבוע בבית הדין הרבני. זה נכון אומנם במקרים רבים, אך בהחלט קיימים מקרים שבהם לאישה יהיה יתרון בבית הדין הרבני ולגבר עדיף יהיה להתדיין בבית המשפט לענייני משפחה. רק עורך דין מומחה לדיני משפחה יוכל לבחון את המקרה לגופו ולייעץ לכם בצורה הנכונה ביותר.
ליצירת קשר לחץ כאן.

 הילדים מחוץ לתחום: אל תערבו את ילדיכם בהליכי הגירושין
-
הילדים סובלים גם כך מההליכים שמתנהלים ביניכם לבין בן זוגכם ומשלמים מחיר רגשי גבוה. אל תחשפו את ילדיכם לפרטי ההליכים המשפטיים ביניכם, אל תשתמשו בהם ככלי בסכסוך ואל תסיתו אותם כנגד ההורה השני. דווקא בתקופה זו, העניקו להם תמיכה רגשית ככל שניתן וזכרו כי הם אינם אמורים לנקוט עמדה ולהביע תמיכה במי מההורים. במידת הצורך, תוכלו להתייעץ עם פסיכולוג כיצד להכין את הילדים לגירושין וכיצד להתנהג עימם בסיטואציה החדשה. 
ליצירת קשר לחץ כאן.

 נהגו באיפוק ושליטה עצמית והימנעו מאלימות מכל סוג שהוא
- למרות שרגשות כמו כעס, שנאה ונקמה מלווים אתכם ביתר שאת בתקופה זו, הימנעו מאלימות מכל סוג שהוא כלפי בן הזוג. אלימות עלולה לגרום להרחקתו של בן הזוג האלים מהדירה המשותפת ולתסבוכת עם רשויות החוק. במידה והינכם חשופים לאלימות במשפחה, אל תהססו לפנות למשטרה. אם הינכם סובלים מאלימות תוכלו להיעזר בגורמים הטיפוליים במרכזים למניעת אלימות השייכים למשרד הרווחה והשירותים החברתיים ומצויים בכל רשות מקומית.
ליצירת קשר לחץ כאן.

 הכינו צוואה
-
על-פי החוק, כל עוד בני הזוג נשואים, כאשר אחד מבני הזוג נפטר, בן הזוג הנותר בחיים יורש מחצית מרכושו, אלא אם בן הזוג הנפטר ערך צוואה בה קבע אחרת. על-כן, מומלץ לערוך צוואה בה תקבעו מפורשות מי אתם רוצים שיירש את רכושכם.
ליצירת קשר לחץ כאן.

 

 
 
בניית אתריםבניית אתרים